Dansk
 
English
      Bookmark and Share

Thomnille - hvem er viLidt om hvordan vi startede med kat

 
Vi købte vores første kæle Maine Coon, Houston, 31/3 2008. Inden vi fik Houston hjem, havde vi været ude at kigge til to katteudstillinger og havde derfor, allerede inden vi fik hende hjem, besluttet at vi ville prøve at tage afsted selv. Vi blev hurtigt bidt af det og tager afsted nogle gange om året for at hygge os.

Vi syntes hurtigt at en kat var for lidt, så vi begyndte at søge efter en mere, men endte med at købe to fantastiske brødre, Rover og Ferrari, fra samme kuld. Dem hentede vi hjem 8/2 2009, de er også kælekatte.

Kort efter at vi flyttede i hus begyndte vi at snakke om at starte et lille stueopdræt. I den forbindelse gik vi i gang med at finde nogle katte som vi gerne ville have skulle danne grundlag for vores opdræt. Vi startede med hankatten Marshal fra Jungleman, hunkatten Gloria fra Tyskland og hunkatten Xtreme fra Sverige. Marshal er en rigtig stor kat, og sammen med Gloria lavede han nogle rigtig store katte hos os. I sær pigerne blev godt store i størrelserne. Både Marshal, Gloria og Xtreme ligge nu under anegalleri.
 
 

Lidt om os selv


Thomas (årgang 1984) er datamatiker (uddannet december 2008) og arbejder ved JN Data i Silkeborg, mens jeg, Pernille (årgang 1986), er Social- og Sundhedsassistent (uddannet 30/6-2011).
Vi har været kærester siden november 2003 og gift siden august 2017.
I juni 2012 fik vi vores første søn, August. Han er en lille krudtugle, men er godt til at lege med kattene og vil også rigtig gerne løfte på og nusse med killingerne.
Vores anden søn, Cornelius, blev født i december 2013 og er også rigtig glad for at lege med kattene. Han lægger sig gerne på maven foran en af kattene og kigger den i øjnene inden han begynder at nusse den. Det ser så hyggeligt ud.
Yngste skud på stammen er Valdemar fra december 2016. Han er meget nysgerrig efter kattene og vil rigtig gerne hive dem i pelsen og 'kysse' dem.


Vi har indrette et katterum i vores bryggers og teknikrum. Der er bakker, mad og vand i teknikrummet hvor der er udsugning fra. Herfra går de gennem en kattelem til bryggerset hvor de har et stort kradsetræ. Fra kradsetræet kan de også komme op på et højskab. Både kattene og børnene har lært at bryggerset og teknikrummet er kattenes frirum. Det kan, til tider, være lidt svært for børnene at overholde, men generelt fungerer det super godt, og det virker som om kattene sætter pris på at kunne få den ro ind imellem.
I vores stue har vi hængt en del hylder op som kattene kan klatre/hoppe på. Jeg har limet lidt pynt på så det ligner noget der er hængt op for vores skyld, men vi skal ikke bekymre os om at kattene kan komme til at skubbe det ned.
 

Klubber

 
Vi er medlem af
  • JYRAK - Jydsk Racekatteklub
  • Studiekreds Randers
DK*Thomnille - opdræt af Maine Coon | 8541 Skødstrup - Denmark | Tlf.: 60 18 57 97 | thomnille@gmail.com